HannuValtonen LUOMUFUNDEERAUSTA

Minun kansanedustajani uskaltaa, ehkä....

Aavistan jo ennakkoon, montako kansanedustajaehdokasta rohkenee vastata tähän visioon.

Mitä mieltä olet uudenlaisesta yrityksen henkilöstöosakkuudesta. Järjestelmään on oikeus liittyä yritykseen palkattu vakinainen työvoima. Henkilöstöosuuden voi lunastaa kerralla, tai sopivissa erissä.
Ansio tulee koostumaan palkkatulosta ja osinkotuloa vastaavasta pääomatulosta. Pääomatulon veroprosentti on 10%. 

Henkilöstöosakkuudella henkilöstö saa oikeuden päättää työhuoneen, työryhmän, tai henkilöstön hyvinvointiin liittyvistä asioista budjetin puitteissa.

Strateginen valta jää pääomistajille. Henkilöstölla on kuitenkin valittuna edustaja yrityksen hallinnossa. 

Mitä haittaa, tai etua kaikesta tästä on verrattuna nykyiseen työmarkkinakäytäntöön, yrityksen toimintaan ja henkilöstön asemaan. Taisto on kovaa ainakin kehitysvaiheessa, mutta kun äly ja tunne saadaan nättiin pakettiin, niin voidaan vaan ihmetellä, miksi tämä kesti näin pitkään.

Järjestelmällä on näillä näkymillä mahdollisuus kehittyä ja kehittää Suomen talouteen voima, johon muualla ei ole juurikaan mahdollisuutta vastata. 

Kerrankin koko kansa soutaa kirkkovenettä samaan suuntaan ja talous saadaan vakaaseen tilaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TimoKeklinen kuva
Timo Kekäläinen

Hei, ymmärtääkseni esittämäsi malli on toteutettavissa niin haluttaessa jo nykyisellä osakeyhtiölainsäädännöllä missä tahansa yhtiössä - pääomatulon veroprosenttia lukuunottamatta.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Se onkin se täky N:o uno.
Samalla ratkeaa myös väittely paikallisen sopimisen suhteen, kun kaikki ovat omistajia ja asiat sovitaan omien seinien sisällä.
Persettä ei enää laiteta penkkiin, ei mistään syystä, kun se olisi samalla suoraan omaan taskuun kusemista.
Irtisanomiset tapahtuvat kaikkien osapuolten yhteisellä sopimuksella. Kyse on silloin aina yhteisistä sopimuksista poikkeamisesta.
YT:t ovat todellisia yhteisiä sopimisia mahdollisissa kriisitilanteissa, eikä ilmoituksia lomautuksista. Itseasiassa kriisejä tulee harvemmin, kun työtehokkuus on huipussaan kaikkien ollessa motivoituneita omistajia.

Yhdellä A4:lla on mahdoton klaarata kaikkia hyviä puolia ja karsia niitä mahdollisesti löytyviä huonommin toimivia osia.

Toimituksen poiminnat