HannuValtonen LUOMUFUNDEERAUSTA

Mp veropakolaiset siirtyvät Viroon

MIkäli moottoripyörävero tulee voimaan tapahtuu merkillinen hävikki Suomessa. Uusia pyöriä ei ilmesty Suomen rekisteriin. Vanhatkin siirtyvät pois Suomen rekisteristä. Mp huoltohallit lopettavat toimintansa. Miksi näin?

Viroon perustetaan Mp yrityksiä joko Virorahalla, Suomirahalla, tai yhteistoimintaisia. Pyöräkauppa tehdään näissä yrityksissä. Pyörää ei tarvitse hankkia omakseen, ellei halua. Pyörän voi vuokrata, sen voi liisata, tai asettautua omistajan sijasta hallitsevaksi osapuoleksi. Kun ajokausi alkaa, voit tilata, tai noutaa huolletun ja viimeistellyn pyöräsi Virosta valmiiksi rekisteröitynä. Ajelet sillä laissa sallitun ajan ja jos aika ylittyy, niin haet loppukesän kurakeleille sopivamman pyörän. Mikäli lähdet matkalle keskeiseen Eurooppaan, on Viro oiva paikka lähteä. Ajokauden päätyttyä toimitat pyörän valitsemasi firman hoivaan rospuuttoajaksi. Huollat ja tuunaat pyöräsi lämpimässä tilassa, tai annat firman tehdä työt sopimuksen puitteissa. 

Se on varma, että moottoripyöräilyn kustannukset tulevat Viroratkaisulla MP harrastajalle huomattavasti halvemmaksi, kuin perinteisellä /+vero ratkaisulla. Näin se vaan menee EU:ssa, kunhan bisnes oivaltaa tämän mahdollisuuden. 

Samojen firmojen kautta liikkuvat myös rakenneltavat erikoispyörät.

Veikkaan, että suunnitelmat ovat jo monella taholla käynnissä. En kuitenkaan tällaista toivo, mutta piru on jo irti, eikä pandoran lipasta saada enää kiinni. Toivon mukaan suomalaiset yrittäjät kerkiävät junaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä idea.

Suomen hallitus kannustaa touhustamisellaan yrittäjyyteen. ( Eestiin ) Samaan aikaan riittää kyllä satoja miljoonia yritystukiin ja mihin taskuun lieneekään ?

No, yrityksen perustaminen Eestiin onnistuu kyllä helposti. Tyhjiä tilojakin löytyy ja lisäksi tallipaikka pyörälle Virossa on halpa Suomen hintoihin verrattuna. Pelkästään PK seudulta saa asiakkaita riittävästi. Plussanahan on vielä pyörän hakumatkalta halpa brenkku.( tuetaan myös suomalaisin verovaroin ) ja edullinen rööki sekä edelleen halvemmat elintarvikkeet.

Ensin lähtee päättäjät pakoon Brysseliin, sitten häipyy maan osaavat työntekijät. Jäljelle jää EU n suurin julkinen sektori hallintoineen.

Kiitos jo etukäteen, Sipilän jengi !

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Veroissa on juuri toi "ulottuvuus". Verojen lisääminen voi myös vähentää verotuloja, koska se muuttaa kulutuskäyttäytymistä.

En nyt muista minkä tuotteiden arvonlisäverosta oli kyse, kun Suomi alensi veroja, niin verotulot kasvoivat.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Samaan juppikootteri-huvikuunari -pakettiin kuuluu myös mm. Meripelastusseuran alusten verollepano, mikä oikein onkin. Vapaaehtoiset pelastavat omalla ajallaan ihmishenkiä huvikuunareillaan, pitäähän tollasesta verottaa.

Toivotaan kuitenkin että vapaaehtoiset meripelastajat eivät siirry Viroon.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jotkut maksavat extreme-elämyksistä tai omasta tv-sarjasta isot rahat ja jos joku saakin niitä ilmaiseksi, syntyy siitä tietysti verotettavaa etua.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Olet oikeassa. Vero pitää maksaa, kun hankit rahaa. Veroa pitää maksaa myös ansaitsemaasi rahaa kuluttaessasi. Yhteiskunta ei toimi ilman sinun ja minun veroantia. Terveisin iloinen veronmaksaja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kuinkahan lienee kävisi, jos Suomessa alkoholin hinta harmonisoitaisiin, vaikkapa Eestin tasolle. Varustamoiden kannattavuus romahtaisi ja Eestiltäkin jäisi verotuloja saamatta. Kansa ostaisi juomansa todennäköisesti Suomesta.

Kaikki siis voittaisivat, paitsi Kepu(lit) jarrupolkimineen.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Täällä Tallinnassa saa 2 L pullon olutta 7% hanasta 2,90€. Korkki vain vaihdetaan. Tosin ei maistu sellainen. Kilpailevilla alkoholimyymälöillä on tietysti tarjouksiakin. Ja vanhaa tupakka-varastoa riittää.

Suomeen maahanmuuttaneet roudaa Bemariinsa täyteen alkoholia... huomasin, että samoja tyyppejä teki sitä joka toinen päivä.

Jos Tallinnan alkoholiveroja nostetaan Suomen painostuksesta, ei hätää ei mitää:
Etelämpänä sitä saa halvalla.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

#4
Koko kansa jatkuvassa jurrissa. Kotipoltto vapaaksi ja peruskouluun syventävä koulutus viinanpolton saloihin.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Muistaakseni täällä Eestissä kaikken kallein HD on 22 000€. Ei seurantalaitteita. Ei autostakaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jäniskevennyksenä, täytynee siirtyä mopoilijaksi, mutta kylle se syö HD-miestä.

Pekka Iiskonmaki

Viron suuri etu on olla osa mannereurooppaa ja sieltä on hyvä lähteä reissuun.

Toimituksen poiminnat