HannuValtonen LUOMUFUNDEERAUSTA

MYYN TYÖPAIKKANI

Myyn nykyisen työpaikkani 12.500 €:lla.

Syynämyyntiin on se, että siirryn uuteen työpaikkaan. Uuden työpaikan hinta on pikkasen korkeampi, mutta löytyy muita tekijöitä kompensoimaan korkeampaa hintaa.
Kun aikoinaan lunastin työpaikkani, oli hinta 950 €. Yhdessä erässä en kyennyt paikkaa lunastamaan ja sovittiin palkasta perittäväksi tietty määrä/ kk, kunnes koko summa tulee kuitatuksi.  Kymmenen vuoden aikana U-osakkeiden (työpaikkaan sidotut osakkeet) arvo on noussut firman menestyksen myötä.

Henkilökohtaisen panokseni myötä olen ansainnut muutaman U-osakkeen lisää. Menneet vuodet toivat palkkaani merkittävän lisän osinkojen myötä.

Yrityksen menestys näyttää alkaneen siitä, kun sovittiin, että kaikki henkilöstön työpaikat ”myytiin” silloisille työsuhteessa oleville. Ennen myyntiä luotiin työnantajan kanssa yhteiset säännöt U-osakekäytännölle. Tärkeää oli saada henkilöstön edustaja yrityksen hallintoon. Itse toimin kolmantena vuotenani henkilöstön edustajana hallitukseen. Sitä ennen oli järjestelmä saatu toimimaan niin, että ei tarvittu, kuin pientä viilailua toimintaan.

Yrityksen omistajalla on yhä valta päättää suurista asioista, mutta henkilöstöllä on valtaa kehittää omaa työreviiriään. Työteho on ollut kiitettävää, eikä toimituksista ole myöhästeltyä. Työajoissa on sopivasti joustettu kaikin osin. Sopimuksen jälkeen ei yrityksessä ole ollut yhtään työstä johtuvaa häiriötä, eikä lakkoa. Työmarkkinajärjestöt ovat saaneet, tai ottaneet tyystin uudistetun yhteistoimintamallin.

Eräässä yrityksen laitehankinnassa oli rahoitusvaikeuksia. Asia hoidettiin sillä, että henkilöstö otti yhden kuukauden palkkansa U-osakkeilla. Kun tilanne vakiintui, niin yritys osti sopivalla korolla osakkeet takaisin.

Olen joskus miettinyt, miksi U- järjestelmä toimi jopa loisteliaan hyvällä tuloksella. Taitaa olla sama juttu, kuin lemmikin hankinnassa. Jos saat lemmikin ilmaiseksi, niin hetken päästä, kun uusviehätys on ohi, unohtuu se lemmikki suhde latistuu. Jos sen sijaan maksat lemmikistä merkittävän hinnan, niin arvostat lemmikkiäsi niin, että lemmikkisi saa koulutusta, kaiken huomiosi ja suhde kehittyy yhä läheisemmäksi. Ehkä meillä oli pikkasen apua siitä, että olimme etujoukoissa perustamassa U-osakejärjestelmää.

Tilastojen mukaa investoinnit hypähtivät selkeästi ylös, kun Suomeen ratifioitiin U-järjestelmä. Yhä vieläkin meillä on muutama yritys, joissa ei ole U-osaketoimintaa. Näkyvissä on, että ne jotka eivät oivalla  järjestelmän toimivuutta, joutuvat lopettamaan toimintojaan kiihtyvällä tahdilla.

Edellä kirjoitettu on visioalkio, millä saavutetaan ja ylitetään se loikka, jota hallitus korjaustoimillaan koettaa saada aikaiseksi. Kun koplataan yhteen järki ja tunteet, niin kaikki voittavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Näin se simonia elää ja kukoista loivemmassa muodossa markkaponnistelujen merkeissä. Otsikossa käytetään vieläpä huutamistyyliä.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Kiitoksia simonian tiedosta. Ainakin minä opin jotain uutta.

Sille en voi mitään, että haluat yhdistää esittämäni uudenlainen duunaridemokratia simoniaan. Pitää nähdä metsä puilta, eikä takertua erillisiin risukoihin.

Pyydän anteeksi, jos koit otsikkoni huutona. Saattoi ollakin hätähuuto.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Mitähän teit työksesi? U-osake kuulostaa tosin sellaiselta että se tekisi työstä rikkaan eliitin etuoikeuden. Toivostavasti ei yleisty, sillä jos palkka kerran tulee osakeantina niin siitä pitäisi ottaa osake veroa. Köyhillä, vähäosaisilla opiskelijoilla, pienituloisilla ja työttömillä ei tuollaiseen työhön ole varaa.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

En päässyt työni kautta eliittiin.

Kyllä tämä U-osake on tarkoitettu koko yrityksen henkilökunnalle, eikä missään tapauksessa anna ansaitsematonta hyvää yhdellekään yrityksen henkilölle.

Veroa otetaan se, mikä oikeaksi todetaan. palkka tulee siis sekä normaalina rahapalkkana, sekä ossinkoina. Osakeannit ovat poikkeustapauksia ja niissä noudatetaan olemassaolevaa lakia.
Tämähän on uusi järjestelmä, jonka tullessa yleiseksi tullaan myös lakeja ja sopimuksia muuttamaan.

Ei pidä paikkaansa. Työpaikkansa voi lunastaa maksamalla heti, tai erissä sopimuksen mukaan. Ne jotka ovat lyhytaikaisessa työsuhteessa myyvät U-osakkeensa takaisin yritykselle irtisanoutumisensa yhteydessä. Saattaa tulla jopa myyntivoittoa siinä tilanteessa. On myös huomioitava se seikka, että U-osaketoiminta antaa mahdollisuuden käynnistää kansalaispalkkakeskustelu vakavasti.

Kun U-osake on toiminnassa oleva elementti, niin työttömiä ei enään ole muuta, kuin se luonnonmukainen kanta. U-osaketoimi on se winwin parhaimmillaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

UJyväskylässä on memneillään kaksi kokeilua joista on kilpailua u-osakkeelle. Ensimmäinen on laskutuspalvelu odeal jonka avulla työntekijä voi keikkaluontoisesti laskuttaa yritystä tehdystätyöstä. Tinen on perinteinen osuuskuntatoiminta jonka uskotaan tekevän renesanssin, sitä on vain muokattu niin että osakas voi olla yhtäaikaa yrittäjä, työnantaja ja työntekijä toisille sekä muille osakkaille. Odealin piiriin kuuluvalla ei ole vaaraamenettää työttömyysturvaa, sensijaan osuuskuntalaiselle sen myöntäminen riippuu miten virkailija sen tulkitsee. Molemmat ovat edullisia vaihtoehtoja.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Ensimmäinen mainitsemasi on jo selkeää yrittäjyyttä. Pitääkö sitäkin vielä kokeilla. Jos täytyy, niin onnea vaan.

Ihan hyvä tuo sekaansaintasysteemi, ei kuitenkaan mielestäni ole osuustoiminnan perusmallin mukaista. Kannattaa testata. Ihan hyvä.

Toimituksen poiminnat